Billige og lækrer boller!

Boller er nemme at lave og er meget alsidige. Efter dejen er lavet kan man forme dem som man vil, alt efter behov.
Denne opskrift er meget billig og kan nemt erstatte købe brød.

Ingredienser, der bliver ca. 25 boller alt efter hvor store man laver dem.

100 g. margarine eller en dl. flydende margarine
ca. 800 g. mel (der skal mel til dejen føles mættet (altså så den ikke klistre))
5 dl. vand eller mælk (vand er det billigste)
4 spsk. almindeligt sukker
50 g. gær

Fremgangsmåde

Smelt margarinen, hvorefter der tilsættes 2 dl. vand/mælk, lad det koge op.
Efter væsken har kogt op tilsættes resten af vandet/mælken.
Væsken skal være lun (man skal lige kunne have sin lillefinger i)

Imens væsken koger op, smuldre man gær i en skål hvorefter man tilsætter sukker, pres sukkeret sammen med gæren og lad det stå indtil væsken er flydende (sukkeret skal være opløst)
Rør nu den lune væske i, hvorefter der tilsættes mel (lidt af gangen) ælt dejen sammen.
Bliv ved med at tilsætte mel til dejen, indtil den ikke er klistret mere (Hvis man gør brug af en røremaskine vil dejen være færdig når dejen slipper skålen)

Lad nu dejen hæve i 30 minutter (Helst ovenpå en varm radiator med et fugtigt viskestykke ovenpå)

Form nu bollerne hvorefter de skal efterhæve i ca. 20 minutterne

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 18 minutter (eller til bollerne lyder hult og dumpt)

Den ovenstående opskrift er en grundopskrift. Man kan tilsætte ingredienser som giver en hel anden smag til bollerne.
Det kunne f.eks. være gulerødder, forskellige kærner eller chokolade.


©2017  - All rights reserved